Beschrijving
Monte Carlo Vinsanto DOC 2003
De producten van de boerderij willen ervaringen combineren met de modernste kennis
Voor de productie van VinSanto heeft de Fattoria del Teso speciaal ontworpen kamers waar de druiven worden gedroogd op speciale rieten matten en vervolgens op zolder rijpen in traditionele eiken- en kastanjevaten; het resultaat is een product van hoge kwaliteit.
REGIO: Montecarlo, heuveldorp in de provincie Lucca.
DRUIVEN: Toscaanse Trebbiano volgens de DOC-specificaties worden gedroogd op speciale rietmatten in een goed geventileerde ruimte.
VINIFICATIE: in eiken vaten met een inhoud van 200 liter gedurende 2 jaar.
VEROUDERING: In eiken en kastanje vaten met een inhoud van 70-80 liter, nog minimaal 3 jaar op zolder.
LEVENSDUUR’: Vinsanto kan lange tijd op fles rijpen.
KLEUR: ambergevlekt geel, helder.
BOEKET: etherisch met subtiele hints van rozijnen, abrikozen en gedroogd fruit.
SMAAK: zoetig, warm, glad.
SERVEER TEMPERATUUR: 10°C.
VOEDSEL WIJNARRANGEMENTEN: dessertwijn, uitstekende begeleider van amandelkoekjes en droog gebak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.