Gaja Barbaresco DOCG

 229,95

Categorie:

Beschrijving

De nebbiolo druiven voor de Barbaresco van Gaja was van oudsher afkomstig van verschillende wijngaarden. Zo deed Angelo’s vader, grootvader en diens vader daarvóór dat ook al. Hoewel de jonge Angelo aan deze traditie geen einde zou maken, had hij wel een nieuwe lijn Barbarescos gelanceerd van een enkele, eigen druivengaard. Voor deze experimentele single vinyard wijnen uit dezelfde regio was intussen steeds meer belangstelling ontstaan!

De nebbiolodruiven voor deze wijn zijn afkomstig van veertien hectare in eigen bezit gecultiveerde gaarden gelegen op een hoogte van 225 tot 290 meter tussen de dorpjes Barbaresco en Treiso.
 
Na de oogst gaan de druiven voor vergisting gedurende drie tot vier weken op roestvrij staal. Vervolgens wordt de wijn in twee fasen opgevoed op hout. Eerst een half jaar in barrique, dan twaalf maanden in grote eiken kuipen.
 
De Barbaresco van Gaja is een wijn die alle karakteristieken van de veertien verschillende nebbiologaarden combineert. Het is een zeer uitgebalanceerde complexe wijn met pruimen en rijpe bessen. Daarnaast een lichte dropsmaak, prachtige houttonen en de juiste zuurgraad. Iedere Barbaresco is een duidelijke afspiegeling van zijn oogstjaar. Goede jaren geven overeenkomstige wijnen die gemakkelijk 25 jaar kunnen rijpen in de kelder.

Extra informatie

Land

Soort

Streek

Producent

Druivenras