Gerelateerde producten
-
Comte Affinage Juraflora 12mnd
3,39/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Affidélice au Chablis
Aangezien Affidélice au Chablis in de Bourgogne wordt geboren, vertoont het veel gelijkenis met Epoisses-kaas. Gemaakt van gepasteuriseerde volle-roomkoemelk in het lente-herfstseizoen, duurt het 3-4 weken voordat de kaas volledig is volgroeid.
Het hoogtepunt van de kaas is dat hij regelmatig wordt gewassen met Chablis, een lokale witte wijn met een hoge status tot het rijpingsproces voorbij is. Dit bad in wijn maakt langzaam zijn invloed op de geel-organische gisten in de kaas. Naarmate de rijpheid nadert, gloeit de kaas met een diepe koperkleurige pigmentatie om de rijkdom van de bourgondische bodems te onthullen.
Zodra de kaas uit de houten kist is gehaald, wordt deze uiterst romig en fluweelachtig. De textuur is dicht bedekt door een zachte, vochtige, oranje korst. De milde, hartige smaak brengt perfect de sterke, aromatische geur van de kaas. Het gaat goed met zoete en zure vruchten. Het verhoogt de smaak van droge witte wijnen zoals Chardonnay en natuurlijk Chablis.
-
Epoisses
Epoisses de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Jacques Hennart in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met trappistenbier en Sauternes.
-
Cave d’Affinage du Saint Felicien 150 gr
6,50/st Toevoegen aan winkelwagen