2,70
Halfharde rauwmelkse koekaas uit de Rhône-Alpes
Boursault, afkomstig uit de Franse regio Val-de-Marne, is een populaire drievoudige kaas gemaakt van koemelk. Als alternatief is Boursault ook bekend als Lucullus. De in 1953 door Henri Boursault uitgevonden kaas heeft een zeer hoog vetgehalte waardoor het een smeltende, romige, zachte consistentie krijgt. Met een vetpercentage dat de schalen met bijna 75% laat kantelen, maakt de ultrarijke romige smaak en de zeer romige textuur van Boursault het een favoriete dessertkaas. De kaas heeft een dunne, bloemrijke schil dankzij een coating van lichte penicillinevorm.
Affinage van Boursault duurt ongeveer twee maanden met nog een maand in de verpakking. Naarmate de kaas ouder wordt, verkrijgt deze een champignonachtige en een verfrissende citrusachtige smaak. De kaas die in ronde vormen met een kleine cilinder wordt verkocht, moet binnen een week na aankoop worden geconsumeerd. Probeer deze kaas te combineren met druiven of peren en lichte, fruitige wijnen zoals .
Epoisses de Bourgogne is een zachte koemelkkaas geproduceerd door Jacques Hennart in het dorp Époisses, Frankrijk. Meestal genoemd als Epoisses, heeft de kaas romige, taaie en stevige textuur. Met een kenmerkende zachte rood-oranje kleur, wordt het gecategoriseerd als een smear-gerijpte kaas gewassen in Marc de Bourgogne. Het duurt ten minste 6 weken om volledig te rijpen.
Ondanks zijn scherpe geur, heeft de kaas een pittige, zoete en zoute smaak. Het gaat goed met trappistenbier en Sauternes.
Om wijn en andere alcoholische dranken te mogen kopen, moet je minimaal 18 zijn
Ik verklaar dat ik minstens 18 jaar ben