Beschrijving
Wanneer port wordt genoemd, denken de meeste mensen direct aan de rode port. In het verleden werden witte druiven meer voor verlichting van de rode port dan voor de productie van witte port zelf gebruikt.
Tegenwoordig is men in staat deze port te produceren door het selecteren van de beste druivenrassen:
“Viosinho” om body, sensualiteit en smaak toe te voegen;
“Rabigato” voor frisheid en zuurgraad,
“Arinto” voor de minerale smaak, elegantie en finesse en Codega voor rijp fruit en volume.
Met zijn citroengele en gouden kleuren worden smaken en aroma’s onthult van rijp fruit en soms droge vruchten, samen met heerlijk spatten van jongere en gelukkiger smaken.
De port heeft een suikergehalte van ongeveer 100 gram per liter.
Druiven variëteiten: Codega, Viosinho, Rabigato, Arinto.
Conservering: Bewaar de fles rechtop op een koele, donkere plaats
Temperatuur: 8 tot 10 graden C
Suggesties:
Serveer gekoeld, als aperitief
Sint-Jakobsschelpen met zwarte knoflook en butarga
Zachte geiten kaas
Meloensoep