Frankrijk
Resultaat 1–16 van de 51 resultaten wordt getoond
-
Abondance Fermier AOC
3,05/100g Lees meer -
Affidélice au Chablis
Aangezien Affidélice au Chablis in de Bourgogne wordt geboren, vertoont het veel gelijkenis met Epoisses-kaas. Gemaakt van gepasteuriseerde volle-roomkoemelk in het lente-herfstseizoen, duurt het 3-4 weken voordat de kaas volledig is volgroeid.
Het hoogtepunt van de kaas is dat hij regelmatig wordt gewassen met Chablis, een lokale witte wijn met een hoge status tot het rijpingsproces voorbij is. Dit bad in wijn maakt langzaam zijn invloed op de geel-organische gisten in de kaas. Naarmate de rijpheid nadert, gloeit de kaas met een diepe koperkleurige pigmentatie om de rijkdom van de bourgondische bodems te onthullen.
Zodra de kaas uit de houten kist is gehaald, wordt deze uiterst romig en fluweelachtig. De textuur is dicht bedekt door een zachte, vochtige, oranje korst. De milde, hartige smaak brengt perfect de sterke, aromatische geur van de kaas. Het gaat goed met zoete en zure vruchten. Het verhoogt de smaak van droge witte wijnen zoals Chardonnay en natuurlijk Chablis.
-
Ami du Chambertin
Dit is een zachte Franse ambachtelijke kaas, gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. De kaas wordt geproduceerd in de Gevrey-Chambertin in de Bourgogne. Het is een gastronomische kaas van het Epoisse-type. De oranje en vochtige schil wordt gewassen met Marc de Bourgogne, een soort cognac. De rijping van de kaas vindt van buitenaf plaats. De ivoorpastei is sterk met een scherpe smaak en een boterachtige nasmaak.
-
Beaufort d’Alpage
3,95/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Beaufort été
4,35/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Boursault
Boursault, afkomstig uit de Franse regio Val-de-Marne, is een populaire drievoudige kaas gemaakt van koemelk. Als alternatief is Boursault ook bekend als Lucullus. De in 1953 door Henri Boursault uitgevonden kaas heeft een zeer hoog vetgehalte waardoor het een smeltende, romige, zachte consistentie krijgt. Met een vetpercentage dat de schalen met bijna 75% laat kantelen, maakt de ultrarijke romige smaak en de zeer romige textuur van Boursault het een favoriete dessertkaas. De kaas heeft een dunne, bloemrijke schil dankzij een coating van lichte penicillinevorm.
Affinage van Boursault duurt ongeveer twee maanden met nog een maand in de verpakking. Naarmate de kaas ouder wordt, verkrijgt deze een champignonachtige en een verfrissende citrusachtige smaak. De kaas die in ronde vormen met een kleine cilinder wordt verkocht, moet binnen een week na aankoop worden geconsumeerd. Probeer deze kaas te combineren met druiven of peren en lichte, fruitige wijnen zoals .
-
Brillat Savarin 500 grams kaasje
Brillat-Savarin is een drievoudige crèmekleurige dessertkaas die in de jaren ’30 werd gemaakt door kaasmakerij Henri Androuët. Het is genoemd naar de 19e-eeuwse gastronoom en levensgenieter, Jean Anthelme Brillat-Savarin.
Het is een industriële kaas geproduceerd door drie zuivelbedrijven in de regio Ile de France. Sinds geclassificeerd als een drievoudige roomkaas, heeft Brillat-Savarin een vetgehalte van minstens 75% bereikt door het toevoegen van rijke, weelderige room aan volle melk.
Jonge kazen smaken naar verse kaas, maar meestal worden ze ongeveer vier tot vijf weken gerijpt om complexere smaken te ontwikkelen.
Een gerijpte Brillat-Savarin heeft een typische witte, bloemige korst met een interieurpasta die romig-wit van kleur is. De textuur is dicht, vochtig en licht kalkachtig met voldoende glans en romigheid voor een drievoudige roomkaas. Smaken zijn van boter, zout en room met een vleugje paddenstoel, noten en truffels.
-
Cantal Vieux
3,10/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Cantalet
3,00/100g Lees meer -
Caprice des dieux
Meer dan 50 jaar geleden werd Caprice des Dieux ontwikkeld door Jean-Noël Bongrain, oprichter van het moederbedrijf Bongrain SA. Ook bekend als “Caprice of the Gods”, het is een zwaar zacht gerijpte kaas gemaakt van koemelk. Door zijn ovale vorm, blauwe verpakking, soepele en romige consistentie, ziet het er een beetje anders uit. In ongeveer twee weken bereikt de kaas volledige rijping met een gebloeide korst. Onder zijn fluweelachtige huid heeft het een pure smaak van verse melk en room met een boterachtige, nootachtige en zachte smaak. Deze zachte kaas heeft een vetgehalte van 60% en combineert met rode wijn, witte wijn en Korbel Natural Champagne.
-
Caprifeuille au lait cru
10,95/per stuk Toevoegen aan winkelwagen -
Cave d’Affinage du Saint Felicien 150 gr
6,50/st Toevoegen aan winkelwagen -
Chaource 250 g
6,95/st Toevoegen aan winkelwagen -
Chaource Petit 250 g
4,90/st Lees meer -
Comte 24 maanden
3,99/100g Toevoegen aan winkelwagen -
Comte Affinage Juraflora 12mnd
3,39/100g Toevoegen aan winkelwagen