Anno 's Wijnkelder
In mijn digitale wijnkelder liggen de mooiste wijnen en ports . Soms zeldzame jaren en of zeldzame flessen.Zeer de moeite waard om zo nu en dan even in mijn wijnkelder te kijken.
Showing all 11 results
-
Cossart Gordon Malmsey Colheita 1998
Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.
Malmsey is het rijkste en meest volle type Madeira de ‘Full Rich’. Rijke honing, rozijnen en caramel tonen zijn kenmerkend voor een Malmsey. De diepte in smaak mooi in balans met de citrus achtige zuren maken een Malmsey een zwoele, verleidelijke en breed inzetbare wijn. Deze Colheita kan goed gecombineerd worden met desserts van tropisch fruit en noten maar ook met rijke (Engelse) puddings of crème brulée.
Smaakomschrijving: Rijke suikerriet tonen, Canadese maple syrup, kruidnagel, speculaas en tabaksblad. In smaak toffee, nougat, suikerriet melasse en (sultana) rozijnen en wederom mooi geintegreerde zuren. -
Dalva Colheita port vintage 1966
Dalva Colheita Port 1966 is een zeer volwassen Colheita Port, die wordt geproduceerd door het bedrijf Dalva Ports, dat werd opgericht in
-
Dalva colheita port vintage 1977
Portugal – Douro – Colheita Port.
Port wijn gevinifieerd uit een enkel jaar (Harvest).
In plaats van een gemiddelde vermelding van leeftijd als een Tawny (10, 20, 30, 40 …) het oogstjaar wordt altijd vermeld op het etiket. Desalniettemin moet niet worden verward met Vintage Port. Zodra de oogst een minimum van zeven jaar moet wachten in eiken vaten (waar de complexiteit, verfijnde smaken en aroma’s, zoals een oudere gewas, de plantaardige een zeldzame “Golden White” uit 1952, gebotteld in 2009 (57 jaar in Franse eiken vaten). Als ze ouder worden, krijgen ze een duidelijke en aangename boeket van toast, hout, noten en specerijen. -
Dalva port Colheita vintage 1975
Portugal – Douro – Colheita Port.
Port wijn gevinifieerd uit een enkel jaar (Harvest).
In plaats van een gemiddelde vermelding van leeftijd als een Tawny (10, 20, 30, 40 …) het oogstjaar wordt altijd vermeld op het etiket. Desalniettemin moet niet worden verward met Vintage Port. Zodra de oogst een minimum van zeven jaar moet wachten in eiken vaten (waar de complexiteit, verfijnde smaken en aroma’s, zoals een oudere gewas, de plantaardige een zeldzame “Golden White” uit 1952, gebotteld in 2009 (57 jaar in Franse eiken vaten). Als ze ouder worden, krijgen ze een duidelijke en aangename boeket van toast, hout, noten en specerijen. -
Delamotte Champagne Blanc de Blancs 2018
109,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine de Ferrand – Chateauneuf du Pape – 2007
2007 Domaine de Ferrand Chateauneuf-du-Pape, Rhone, France 2007
Domaine de Ferrand werd in 1960 opgericht door Charles Bravay. Philippe Bravay gelanceerd direct bottelen in de wijnmakerij, toen hij nam de domaine van zijn vader in 1995. Sinds 1997, een groot deel van de productie is verkocht onder de merknaam van Domaine de Ferrand wijn.
De wijn is voornamelijk samengesteld uit Grenache met kleine hoeveelheden van Syrah, Mourvedre en Cinsault.
Bedwelmende aroma’s van rode vruchten, kirsch, garrigue en zoethout. Medium body met een medium zuurgraad. Sweet op het gehemelte en grenzend aan de haven willen. Kirsch likeur, citrus en een vleugje peper in de mond. Voor mijn smaak is deze wijn slechts een aanraking te rijp en miste het bloed, ijzer en Provençaalse kruiden smaken ik echt te genieten in een meer traditionele CDP verblijven.Ik kan de controverse rond deze vintage zien. Ik zal de dobbelstenen op mijn laatste fles rollen en open het in 2020 of zo.
-
Domaine de la Charbonniere – Chateauneuf du Pape – L’Envol 2010
75,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine Prince Florent de Marode Pommard Clos De La Platiere 2005
59,95 Lees meer -
Domaine Tempier Bandol 2012
Daniël Ravier brengt Tempier naar hoogste niveau!
Vanaf 1999 regisseert Daniël Ravier het domaine en geeft hij een nieuwe, eigen impuls aan de klassieke Tempierstijl.
Dat betekend dat het solide uitgangspunt van expressie geven aan het originele provencaalse karakter met vol respect gehandhaaft blijft. Maar de invulling hiervan gaat met een grotere precisie en aandacht voor detail dan voorheen. Daniël Ravier is niet alleen talentvol maar ook vol passie in zijn streven om een grote Bandol te maken.Dat kan alleen als je ook een groot terroir hebt en dat heeft Tempier. Vanuit dit besef werkt Ravier en het resultaat krijgt wereldwijd erkenning, stap voor stap komt er de balans, spanning en zeggingskracht in een dimensie die gaat naar weergaloos!
Inmiddels heeft Tempier als enig domaine in de Provence de hoogste erkenning gekregen in het toonaangevende vakblad Revue du Vin de France,3***sterren. -
Domaine Vincent Latour ” Meursault ” Les grands Charrons
M E U R S A U L T – Domaine Vincent LatourKlimaat en bodem van de wijngaarden in Meursault bieden alles om mooie witte Bourgogne te maken en dit zijn dan ook wereldwijd gereputeerde wijnen.Evenals Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet is Meursault een internationaal zeer gevraagde wijn, waardoor ze vaak al verkocht zijn voordat de druiven geoogst zijn…Dat bevordert niet altijd een gezonde mentaliteit en veel producenten presteren dan ook onder hun niveau terwijl de prijzen alleen maar stijgen.Gelukkig is er een nieuwe generatie die opgang maakt, een ontwikkeling die plaatsvindt in de hele Bourgogne.De wijnen van Meursault zijn zo geliefd door de charme waarmee ze hun rijkdom tonen, breeduit in een open smaak die genereus en licht boterig aandoet.Vincent Latour maakt een karaktervolle Meursault, ongekunsteld en gul.Vincent LatourVincent Latour is ambitieus gedreven op weg naar het hoogste niveau, daarbij gesteund door bijzonder goede druiven verkregen uit lage rendementen. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant, ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren.wijngaard – klei met kalk, snoeiwijze 80% Gordon de Royat, 20% Guyot.Handmatige oogst, persen van hele trossen, gisting en opvoeding op fust. -
Salon ‘Le Mesnil’ brut 2013
1.399,95/Per fles Toevoegen aan winkelwagen