Carignan
De uit Spanje afkomstige carignan behoort tot ‘s werelds meest geplante blauwe druivensoorten. Buiten Spanje wordt hij vooral gecultiveerd in het Zuid-Franse Languedoc-Roussillon. Als men de druif conventioneel vergist, ontstaat een kleurrijke wijn met behoorlijk wat zuren en tannines maar als hij à la beaujolais wordt bereid (via de zogeheten macération carbonique), dan wordt zijn smaak soepel en fruitig. Kwaliteitswijnen kunnen ook verkregen worden van oude (weinig opbrengst) stokken. Deze oude stokken produceren vooral op leisteen geconcentreerde en tanninerijke wijnen, die in de melange voor structuur zorgen. Er kunnen aroma’s van specerijen, kruiden en wildbraad ontstaan.
Franse wijnen met vaak een meerderheid aan carignandruiven zijn côtes du Roussillon en côtes du Roussillon villages, terwijl de druif ook wordt gebruikt in Spaanse wijnen uit Catalonië, in Aragón (de druif is vernoemd naar de wijngemeente Cariñena) en een klein aandeel in veel rioja’s. Ten slotte wordt de druif ook veel verbouwd in Centraal-Californië.
Showing all 4 results
-
Baron de Ley – Finca Monasterio
29,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Baron de Ley – Finca Monasterio 1,5L
59,50 Toevoegen aan winkelwagen -
Baron de Ley – Reserva Siete Viñas
39,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine Tempier Bandol 2012
Daniël Ravier brengt Tempier naar hoogste niveau!
Vanaf 1999 regisseert Daniël Ravier het domaine en geeft hij een nieuwe, eigen impuls aan de klassieke Tempierstijl.
Dat betekend dat het solide uitgangspunt van expressie geven aan het originele provencaalse karakter met vol respect gehandhaaft blijft. Maar de invulling hiervan gaat met een grotere precisie en aandacht voor detail dan voorheen. Daniël Ravier is niet alleen talentvol maar ook vol passie in zijn streven om een grote Bandol te maken.Dat kan alleen als je ook een groot terroir hebt en dat heeft Tempier. Vanuit dit besef werkt Ravier en het resultaat krijgt wereldwijd erkenning, stap voor stap komt er de balans, spanning en zeggingskracht in een dimensie die gaat naar weergaloos!
Inmiddels heeft Tempier als enig domaine in de Provence de hoogste erkenning gekregen in het toonaangevende vakblad Revue du Vin de France,3***sterren.