Cinsault
Cinsault is een traditionele mediterrane blauwe druivensoort. De druif is bekend geworden door de kruising met de Pinot noir, waar de Pinotage uit voort is gekomen.
Showing all 6 results
-
Domaine de Ferrand – Chateauneuf du Pape – 2007
2007 Domaine de Ferrand Chateauneuf-du-Pape, Rhone, France 2007
Domaine de Ferrand werd in 1960 opgericht door Charles Bravay. Philippe Bravay gelanceerd direct bottelen in de wijnmakerij, toen hij nam de domaine van zijn vader in 1995. Sinds 1997, een groot deel van de productie is verkocht onder de merknaam van Domaine de Ferrand wijn.
De wijn is voornamelijk samengesteld uit Grenache met kleine hoeveelheden van Syrah, Mourvedre en Cinsault.
Bedwelmende aroma’s van rode vruchten, kirsch, garrigue en zoethout. Medium body met een medium zuurgraad. Sweet op het gehemelte en grenzend aan de haven willen. Kirsch likeur, citrus en een vleugje peper in de mond. Voor mijn smaak is deze wijn slechts een aanraking te rijp en miste het bloed, ijzer en Provençaalse kruiden smaken ik echt te genieten in een meer traditionele CDP verblijven.Ik kan de controverse rond deze vintage zien. Ik zal de dobbelstenen op mijn laatste fles rollen en open het in 2020 of zo.
-
Domaine de la Charbonnière – Châteauneuf du Pape (1,5l)
59,95 Lees meer -
Domaine de la Charbonnière – Châteauneuf du Pape 2016
39,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine des Diables Bonbon Rosé
20,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine Tempier Bandol 2012
Daniël Ravier brengt Tempier naar hoogste niveau!
Vanaf 1999 regisseert Daniël Ravier het domaine en geeft hij een nieuwe, eigen impuls aan de klassieke Tempierstijl.
Dat betekend dat het solide uitgangspunt van expressie geven aan het originele provencaalse karakter met vol respect gehandhaaft blijft. Maar de invulling hiervan gaat met een grotere precisie en aandacht voor detail dan voorheen. Daniël Ravier is niet alleen talentvol maar ook vol passie in zijn streven om een grote Bandol te maken.Dat kan alleen als je ook een groot terroir hebt en dat heeft Tempier. Vanuit dit besef werkt Ravier en het resultaat krijgt wereldwijd erkenning, stap voor stap komt er de balans, spanning en zeggingskracht in een dimensie die gaat naar weergaloos!
Inmiddels heeft Tempier als enig domaine in de Provence de hoogste erkenning gekregen in het toonaangevende vakblad Revue du Vin de France,3***sterren. -
Guillaume & Virginie Philip MIP Made in Provence Classic
15,95 Toevoegen aan winkelwagen