Portugal
Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga…
Een nieuwe generatie wijnproducenten houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds minder zwaar en komen uit warme gebieden waar van oudsher alleen stevig rood of zoet werd gemaakt, nu ook tintelfrisse witte wijnen. De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.
Resultaat 1–16 van de 88 resultaten wordt getoond
-
Cabriz Branco
10,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Cabriz Branco Touriga Nacional
15,95 Lees meer -
Cabriz Encruzado Reserva
15,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Casa Ermelinda Freitas Vinha da Valentina
9,95 Lees meer -
Casal dal Ermida
25,75/per stuk Lees meer -
Cossart Gordon Colheita Sercial 1997
Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.
Sercial wijnen worden vaak goed gekoeld geserveerd als aperitief, ze zijn strak, fris, mineraal en een subtiele nootachtige, fruitig karakter ondersteund door een mooie elegante en geintegreerde zuren. Mooie begeleiding bij de meeste vis en zeevruchten, specifiek sushi, gemarineerde of gerookte vis.
Smaakomschrijving: stro geel van kleur met een heldere gouden rand. Klassieke droge Madeira neus, complex, mooi hoog op zuren, gras, stro, gedroogd fruit, o.a. gedroogde abrikoos en sinasappelschil. Drogende toon van cederhout, thee en stro. groene bladkruiden. -
Cossart Gordon Colheita Verdelho 1998
olheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.
Verdelho Madeira wordt omschreven als ‘Medium Dry’ en wordt traditioneel geserveerd als gekoeld aperitief. De wijn is bijzonder aromatisch en heeft een zacht en rond karakter. De typische Madeira aciditeit in combinatie met het zachte karakter maken deze Verdelho een geweldige begeleider van heldere soepen en (wild)paté’s. Ook een spannende combinatie is als begeleider van de Indiaas keuken (Curries)
Smaakomschrijving: Stro geel met mooie gouden rand, complexe neus met tonen van gedroogd fruit (o.a. abrikoos en ananas) hars, ceder hout en oosterse kruiden. Vol en rond in smaak maar toch ook heel elegant. Mooie lange afdronk waarin in de geintegreerde zuren vol overeind blijven staan.
.
-
Cossart Gordon Madeira Colheita Bual 1997
Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.
De stijl van Bual is ‘Medium Rich’ dus droger dan Malmsey maar zoeter dan Verdelho. Heerlijke zwoele nootachtige en hout tonen, vanille, rozijnen, vijgen, pruimen en honing en zelfs butterscotsch in afdronk. Mooie combinatie met romige (engelse) pudding gerechten, gedroogd fruit en noten, harde engelse kazen zoals Cheddar. In de zomer gekoeld drinken.
-
Cossart Gordon Malmsey Colheita 1998
Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivensoort dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivensoort gemaakt zijn.
Malmsey is het rijkste en meest volle type Madeira de ‘Full Rich’. Rijke honing, rozijnen en caramel tonen zijn kenmerkend voor een Malmsey. De diepte in smaak mooi in balans met de citrus achtige zuren maken een Malmsey een zwoele, verleidelijke en breed inzetbare wijn. Deze Colheita kan goed gecombineerd worden met desserts van tropisch fruit en noten maar ook met rijke (Engelse) puddings of crème brulée.
Smaakomschrijving: Rijke suikerriet tonen, Canadese maple syrup, kruidnagel, speculaas en tabaksblad. In smaak toffee, nougat, suikerriet melasse en (sultana) rozijnen en wederom mooi geintegreerde zuren. -
Croft – Pink Port
16,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Dalva Century of Port (4 x 0,375 l.)
159,50 Lees meer -
Dalva Colheita port vintage 1966
Dalva Colheita Port 1966 is een zeer volwassen Colheita Port, die wordt geproduceerd door het bedrijf Dalva Ports, dat werd opgericht in
-
Dalva Colheita port vintage 1968
-
Dalva colheita port vintage 1977
Portugal – Douro – Colheita Port.
Port wijn gevinifieerd uit een enkel jaar (Harvest).
In plaats van een gemiddelde vermelding van leeftijd als een Tawny (10, 20, 30, 40 …) het oogstjaar wordt altijd vermeld op het etiket. Desalniettemin moet niet worden verward met Vintage Port. Zodra de oogst een minimum van zeven jaar moet wachten in eiken vaten (waar de complexiteit, verfijnde smaken en aroma’s, zoals een oudere gewas, de plantaardige een zeldzame “Golden White” uit 1952, gebotteld in 2009 (57 jaar in Franse eiken vaten). Als ze ouder worden, krijgen ze een duidelijke en aangename boeket van toast, hout, noten en specerijen. -
Dalva Colheita port Vintage 1982
Portugal – Douro – Colheita Port.
Port wijn gevinifieerd uit een enkel jaar (Harvest).
In plaats van een gemiddelde vermelding van leeftijd als een Tawny (10, 20, 30, 40 …) het oogstjaar wordt altijd vermeld op het etiket. Desalniettemin moet niet worden verward met Vintage Port. Zodra de oogst een minimum van zeven jaar moet wachten in eiken vaten (waar de complexiteit, verfijnde smaken en aroma’s, zoals een oudere gewas, de plantaardige een zeldzame “Golden White” uit 1952, gebotteld in 2009 (57 jaar in Franse eiken vaten). Als ze ouder worden, krijgen ze een duidelijke en aangename boeket van toast, hout, noten en specerijen. -
Dalva Colheita port Vintage 1985
Portugal – Douro – Colheita Port.
dalva-colheita-port-vintage-1985
Port wijn gevinifieerd uit een enkel jaar (Harvest).
In plaats van een gemiddelde vermelding van leeftijd als een Tawny (10, 20, 30, 40 …) het oogstjaar wordt altijd vermeld op het etiket. Desalniettemin moet niet worden verward met Vintage Port. Zodra de oogst een minimum van zeven jaar moet wachten in eiken vaten (waar de complexiteit, verfijnde smaken en aroma’s, zoals een oudere gewas, de plantaardige een zeldzame “Golden White” uit 1952, gebotteld in 2009 (57 jaar in Franse eiken vaten). Als ze ouder worden, krijgen ze een duidelijke en aangename boeket van toast, hout, noten en specerijen.