Rosé
Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en schillen en sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. Hoe langer de schillen en het sap contact hebben, des te donkerder wordt de kleur en des te krachtiger de smaak van de rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat zij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden. Het is doorgaans verboden om een roséwijn te maken door rode en witte wijn te mengen. Dit geeft wellicht de kleur van rosé, maar nimmer de fruitige frisheid die zo kenmerkend is voor roséwijn. Binnen de Europese Unie mag alleen in de Champagnestreek rode wijn met witte wijn gemengd worden om er een rosé champagne van te maken.
Toont alle 10 resultaten
-
Baron de Ley – Rosado
9,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Château Tour de Mirambeau – Reservé Rose
12,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Di Filippo – Villa Conversino Rosato
8,65 Lees meer -
Domaine des Diables Bonbon Rosé
20,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Domaine des Diables MIP – Le Petit Diable Rosé
12,95 Lees meer -
Domaine de Taverna – Vin de Pays des Cévennes – Rosé
7,95 Lees meer -
Guillaume & Virginie Philip MiP Collection Rosé
19,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Guillaume & Virginie Philip MIP Made in Provence Classic
15,95 Toevoegen aan winkelwagen -
Logique Grenache Rosé
9,95 Lees meer -
Ramón Roqueta – Cabernet-Sauvignon Rosado
7,95 Toevoegen aan winkelwagen