Sicilië

Met zo’n 280 kilometer doorsnee van oost naar west en ongeveer een derde van die afstand van noord naar zuid is Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee. Er bestaat al meer dan tweeduizend jaar een levendige wijncultuur. Druiven voelen zich uitstekend thuis in het mediterrane klimaat, met volop zonneschijn en ieder jaar een constante neerslag die precies voldoende bijdraagt aan een optimale rijping.

De reputatie van Sicilië op wijngebied was een aantal decennia minder groot dan vroeger. Het uitbundig warme klimaat en de vruchtbare vulkanische gronden (dankzij de Etna) verleidden producenten tot enorme oogsten die resulteerden in middelmatige wijnen. Sinds enkele decennia is er echter sprake van een radicale ommekeer. De oogsten zijn drastisch beperkt, de focus is verlegd naar kwaliteit en Sicilië heeft zich ontpopt als een van de meest dynamische wijngebieden van Italië. Autochtone rassen als de witte cataratto en grillo en de rode nero d’avola staan garant voor gebalanceerde, spannende wijnen met een zonnige, mediterrane “touch”.

Toont alle 4 resultaten